En lydtett tenkeboks - den ideelle løsningen til det støyende kontorlandskap

En lydtett tenkeboks - den ideelle løsningen til det støyende kontorlandskap

14
mar
2018
Eline Christoffersen
Over 70 prosent av verdens kontorer er nå indrettet som større, åpne rom. Et innovasjonsselskap fra nord-Sjælland i Danmark, Dansk Lydisolering, har utviklet en helt lydtett Office Pod, som kan sikre deg den nødvendige roen i selskapets støyende kontormiljø.
14
mar
2018
Eline Christoffersen

Forstyrrende støy har lenge vært et aktuelt diskusjonsemne. Diskusjonen har vært på banen helt siden det åpne kontorlandskapet så dagens lys for første gang I Tyskland på 50-tallet.

Ifølge aktuelle undersøkelser klager opp til 60-70 prosent av alle medarbeidere i åpne kontorlokaler over at de kontinuerlig avbrytes, irriteres, og til tider også blir stresset av kollegers telefonsamtaler, smalltalk etc…

Andre undersøkelser har vist at det kan ta opp til 17 minutter å finne tilbake til en avbrutt arbeidsrytme, og videre at forstyrrelser kan koste medarbeidere i åpne kontorlandskap helt opp til halvannen times effektiv arbeidstid om dagen. 

Nå lanserer et gründer-team under Dansk Lydisolering, Office Pod Copenhagen, sin egen super-lydtette utgave av kontor pod´en - en skreddersydd ´tenkeboks´. Den er egnet til å stilles opp forskjellige steder til varierende formål, i åpne kontorlandskaper som er preget av støy.  

 

Super-lydtett 

“Kontorboksen er lydisolert og akustikkregulert, og ventilasjonen som ofte kan være problematisk, er spesielt støydempet. Vårt hovedfokus ligger på kvalitet og funksjonalitet, men vi kan også designe de stadig mer populære tenkebokser med spesielle estetiske detaljer. 

Vi produserer også office pod i en sleep, music, garden og phone pod-versjon, med vegger og tak i støydempende materialer i form av moduler på tre ganger tre meter, som veldig enkelt kan utvides”, sier partner og marketingmanager Kathrine Kjær.

 

office pod“Ifølge vår undersøkelse bruker 53 prosent av medarbeidere møtelokaler til å ringe privat til lege, 27 prosent en bortgjemt krok i kontorlandskapet, og andre går helt ut av huset”, sier Kathrine Kjær, partner og marketingmanager hos Office Pod Copenhagen.

 

 

Hun jobbet i en årrekke hos et spesialfirma innen akustikk i arbeidsrom og fikk lyst til å følge sine egne niche-idèer, inkludert til å utvikle den lydtette kontorboksen, designet til fokusert kontorarbeid, telefonsamtaler, møter osv i åpne kontorlokaler. 

I dag har hun det travelt med å lansere og bygge sin supereffektive, lydtette boks til kontormiljøer i de mål som bedriftene måtte kreve, og ha behov for. 

 

Behov for ro

Office Pod Copenhagen gjennomførte før jul sin egen undersøkelse av behovet for lydtette områder i store, åpne kontorlokaler. Det viste seg at store deler av medarbeidere i åpne kontorlokaler føler en mangel på støyisolerende møterom, og fasiliteter med den nødvendige roen til konsentrasjon og fokus. 

“Når det gjelder private telefonsamtaler, for eksempel samtaler til sin lege, benytter 53 prosent av respondentene firmaets møtelokale. Hvis det er ledig, bruker 27 prosent en bortgjemt krok i det åpne kontorlokalet, mens andre velger å ty til lagerrom, eller å gå helt ut av huset. 

Det eksisterer tydeligvis et kritisk behov for ro og stillhet i påfallende mange åpne kontorlokaler. Behov som vi tilbyr å kunne innfri med vår nye spesialutviklede, lydtette kontorboks”, sier Kathrine Kjær. 

 

officepod officeOpp til 60-70 prosent av medarbeidere i åpne kontorlandskaper klager over andres støy og forstyrrende snakk - den superlydtette office pod ser ut til å være den perfekte gave til dem.

 


Det er oppsiktsvekkende at det er hele 67 prosent av undersøkelsens respondenter som gir uttrykk for at de i virkeligheten ville foretrukket å ha deres eget cellekontor, fremfor å sitte i åpne kontorlandskap. 

“Det er ikke noe som tyder på at det åpne kontorlandskapet´s vekst vil stanse. Mangel på plass i storbyene, økonomi og de åpenbare sosiale fordelene veier fortsatt høyt når et nytt kontor innrettes. Likevel tror vi på at vi kan hjelpe de fremtidige kontormiljøer til å bli i stand til å tilby like mye kommunikasjon som konsentrasjon,” tilføyer Kathrine Kjær. 

 

Optimal arbeidsro

Den nye kontor - og tenkeboksen fra Office Pod Copenhagen er akustikkregulert med klasse (A) absorbenter, som sikrer en lav og behagelig etterklang. 

Boksens lydkvalitet, som angår både akustikk og lydisolering, ventilasjonsforhold og produkt-finish, er konkurransedyktig på det internasjonale markedet. Dette ble bekreftet på Stockholm Furniture & Light Fair i februar, hvor teamet bak den danske poden oppdaterte seg med de seneste tendenser innenfor kontorbokser. 

Den standardiserte typen på ni kvadratmeter, med en innvendig takhøyde på 2,5 meter, leveres med to sider av glass og to av tremateriale. Gulv med mørke teppefliser, strøm, LED-takbelysning og internett, for ca 200.000kr, men Office Pod Copenhagen tilbyr også sin lydtette tenkeboks på leasing vilkår. 

 

OfficePod

 

OfficePod

 

OfficePod

 

OfficePod

 

 

 

Les mer her:

Djøfbladet.dk: Hver anden døjer med støj 

Officepodcopenhagen.dk: Et lydtæt rum i storrummet

Inc.com: Open-Plan Offices Kill Productivity, According to Science

Resonics.co.uk: 12 Ways Noise Affects Worker Well-being And Productivity

 

 
Våre medlemsskap
  • Matchoffice medlemskaplogo
  • Matchoffice medlemskaplogo