Ditt kontor i 2019: 10 trender for året som kommer

Ditt kontor i 2019: 10 trender for året som kommer

13
jan
2019
Steen Uno
Den fleksible arbeidsplassen med coworking-miljøet i front, fortsetter sitt globale seierstog - men det blir først og fremst den nye teknologien som vil komme til å sette overordnede dagsordener for arbeidsplasser i 2019, spår eksperter.
13
jan
2019
Steen Uno

 


Steen Uno

 

 

 

 

Først falt murene så det åpne kontoret kunne utbre seg, bli fleksibelt, aktivitetsbasert osv., og i de seneste årene har kreative og fancy coworking-stasjoner feiret med deres triumftog verden over. 

Moderniseringen av kontorets fysiske form og rammer vil fastholde sitt momentum. Men alt viser til at det især vil bli de nye, stadig smartere teknologiene som kommer til å booste ditt kontormiljø i 2019, samt videre inn i 2020´ene. 

“Utbredelsen av apps båret frem av kunstig intelligens tok for alvor fart i 2018, og det er ingen tvil om at vi vil se den tendensen fortsette i 2019. Disse AI-baserte software programmene vil finne enda større utbredelse til å hjelpe virksomhetene med å effektivisere deres arbeidsplass og medarbeideres måte å prestere på. 

Innenfor de neste årene vil stort sett alle nye apps, enheter og tjenester inneholde kunstig intelligens. Alle de store - Google, Facebook, Amazon, Microsoft, Apple med flere - er skarpt fokuserte på å skape smartere produkter ved hjelp av AI”, fastslår eksperter

Magasinet NINEtoFIVE har inkludert 10 trender, hvorav flere sannsynligvis vil ramme også ditt kontormiljø i årene fremover: 1. Alexa & Siri

Amazons og Apples digitale assistenter Alexa og Siri flyttet i 2018 fra din smartphone ut i høyttalerne i ditt hjem, og vil i 2019 også for alvor manifestere seg som tjenesteånder overalt i de daglige kontormiljøene. 


2. Automatisering & AI

Automatisering og kunstig intelligens vil akselerere sitt målrettede arbeid med å omformulere kontorarbeidet - frigjøre medarbeidere fra rene rutineoppgaver og flytte dem til mere kreative og strategiske oppgaver, som behøver menneskelig interaksjon. 

3. VR & wearable tech

Virtual reality og de bærbare teknologier vil i det nye året trygt fortsette deres fotarbeide med å dytte fysiske maskiner lenger ut av kontorene, mens wearable tech eksempelvis helt vil ha eliminert behovet for menneskelige oversettere. 
 

 

Amazons Alexa, Apples Siri
Amazons Alexa, Apples Siri og markedets andre nye assistenter vil i 2019 for alvor by seg 
som tjenendeånder i ditt daglige kontormiljø

 

4. Chatbot 2.0

AI-optimerte chatbots vil nå enda flere kommunikasjonstrinn i 2019, hvor det vil bli mye vanskeligere å avgjøre om vi snakker med et menneske eller med en meget velformulert samtalerobot.  


5. Blockchain

Blockchain-teknologien, fremtidens internett, fortsetter sitt kompliserte utviklingsarbeide, som skal bane vei til virksomheter med behov for toppsikker utveksling av digital datainformasjon. Det har, etter siste års implementering av EUs nye datareguleringer, det store flertallet.


6. Remote working

Arbeidsgivere vil imøtekomme de yngre generasjoner enda mere enn de forrige årene ved å tillate dem å løse deres arbeidsoppgaver bekvemt hjemmefra, den lokale caféen eller en utvalgt coworking-stasjon.


7. 
Microchip-kontrol 

Stadig flere firmaer optimerer deres sikkerhetsprosedyrer ved å implementere microchips - mellom medarbeidernes tommel og pekefinger, som gir dem mulighet til å logge inn utvalgte steder i virksomheten, datamaskiner, betale i kantinen etc. 

 

Kontorfellesskap
Coworking - miljøene blomstrer verden over, og vil i 2019 vokse ytterligere og differensiere 
seg i fortsatt mere spesialierte nisjer og målrettede fagklynger. 

 


8. Work-life balance

Arbeidsmarkedets yngre generasjoner velger ikke lenger arbeidsplass alene basert på lønnsslippen, men prioriterer personlig trivsel, sosialt velvære, rett balanse mellom arbeid og privatliv, bonuser, og frynsegoder - krav som det neppe blir mindre eller færre av i 2019. 


9. Freelancer-boom

Freelancer - og prosjektansettelser vil fortsatt stige. Stadig flere virksomheter velger å engasjere midlertidig arbeidskraft i form av freelancere - enten selv, eller via det voksende utvalget av freelance-byråer og digitale plattformer. 


10. Coworking-klynger

Coworking-miljøene vil ytterligere vokse, utvikle og differensiere seg i fortsatt mer spesialiserende nisjer og målrettede klynger - coworking kun for kvinner, kun for gaming-utviklere, for start-ups innen for finansverden, medisinindustrien etc…  ●

                                                                                                                                                                                        

 
NineToFive MagazineLes mer her:

Workdesign.com: Coworking megatrend predictions for 2019

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Våre medlemsskap
  • Matchoffice medlemskaplogo
  • Matchoffice medlemskaplogo