Kundeundersøkelsen 2018: Helse og velvære er de største kravene for fleksible arbeidsplasser

Kundeundersøkelsen 2018: Helse og velvære er de største kravene for fleksible arbeidsplasser

04
des
2018
Steen Uno
Fokus på helse og velvære i forhold til interiørdesign og tekniske fasiliteter, etc., er i hovedfokus når leietakere prioriterer og velger deres fleksible arbeidsplasser, viser MatchOffice´s kundeundersøkelse - MatchOffice Client Survey 2018.
04
des
2018
Steen Uno


Steen Uno

De siste årene har medarbeidernes helse og personlig trivsel utviklet seg til et stadig økende og pressende fokus på moderne, fleksible arbeidsplasser.

For å fungere godt på arbeidsplassen, bør alle ansatte trives - et synspunkt som finner økt resonans i MatchOffice Client Survey 2018.

Flere leietakere legger vekt på at velværeprogrammer, sports- og meditasjonsanlegg, avslapningsrom, etc. som skal bidra til å opprettholde de rette effektivitet- og produktivitetsnivåene. 

Dette er noe som skaper merverdi for kunder, samt at det bidrar til å vinne kundenes´ langsiktige lojalitet. Enda viktigere er følelsen av fellesskapet, som også har vært blant klientens øverste prioriteringer i år. Dette er også knyttet til trivsel da folk streber etter å samarbeide med likesinnede.

 

Fitness er et must

“Krav for helse og velvære på fleksible arbeidsplasser viser seg å være et at de viktigste kravene blant leietakere i 2018. For over en fjerdedel av kundene har fitnessrom og fasiliteter blitt et must på arbeidsplassen, som de ikke kan leve uten”, sier MatchOffice´s CEO Jakob Dalhoff. 

"Antagelig for de fleste som har en dynamisk livsstil, er det å reise til et treningsstudio en byrde de vil unngå. På samme måte er dusj et must for nesten en femtedel av respondentene som sykler til jobb.

Mindfulness har blitt en livsstil for mange i dag. Evnen til å være til stede i nuet bidrar til å unngå stress, og vi ser et økende behov for meditasjonsrom i det fleksible kontormiljøet."

 

Hva vil øke verdien av kontorundersøkelsen din

Stadig flere leietakere legger vekt på at velværeprogrammer, sports- og meditasjonsanlegg,
avslapningsrom, etc., da dette bidrar til å opprettholde de rette nivåene av effektivitet og 
Grafisk: MatchOffice Client Survey 2018.

 

 

MatchOffice publiserer kundeundersøkelsen for fjerde år på rad med fokus på bedriftseiere i løpet av det siste året. Årets rapport er basert på analytisk materiale fra 1.033 kontoransvarlige i 23 europeiske land.

Markedet øker jevnt, og i år igjen er det over 60% nye kunder. I tillegg, med 40% av de som ikke har bestemt seg om de vil forlenge kontrakten, er det et utmerket stimulans for utleiere å tilby nye og friske funksjoner.

 


Networking med likesinnede

"Majoriteten av klientene er små grupper på 1-2 personer, som også forklarer hvorfor betjente kontorer i økende grad også tilbyr coworking alternativer.

“Foruten fasiliteter som støtter helse og velvære, fungerer networking med likesinnede som en gylden tråd gjennom mange grafer. 

I forhold til tradisjonelle kontorer er det en stor fordel, da det tillater å finne folk som som i det minste kan dele litt spennende informasjon, og muligens bli fremtidige forretningspartnere,” tilføyer Jakob Dalhoff. 

 

 

Primalbase Amsterdam

“Mindfulness har blitt en livsstil for mange, og muligheten til å være tilstede i øyeblikket 
hjelper å unngå stress. Vi ser et voksende behov for meditasjonsrom i de fleksible 
arbeidsmiljøene,” sier MatchOffice´s CEO Jakob Dalhoff.
Bilder: Primalbase Amsterdam

 

 

I MatchOffice´s kundeundersøkelse 2018, så var det 18,5% av respondentene (17,4% i fjor) som understreker at fellesarealer som er er skreddersydd for networking, holder dem samlet og lojale mot deres selskap. 

Desutten er alle typer sosiale arrangementer; ukentlig eller månedlig underholdning, samt profesjonelle arrangementer i firmaet eller kontormiljøet, noe som er stadig høyere verdsatt blant de ansatte. 


Detaljer teller

"Helse, velvære og sosialisering er nøkkelord for enhver utleier som vil skape merverdi og holde seg til leietakere. En intern kafé er fortsatt en hit, da det gir ansatte et nettverk og holder dem nærme arbeidsstasjonene på samme tid. 

Utleiere bør huske på at konkurransen om å tilby de mest kreative, spennende og fascinerende fleksible kontormiljøene er hardere enn noensinne. Markedets kunder har aldri hatt mer moderne og fancy utstyrte kontorplasser å velge mellom, enn hva de har i dag. 

Lokalisering og tiltrekkende priser er fortsatt viktige konkurransefaktorer når selskapene ser etter nye lokaler. Men vel så det er detaljene - de praktiske tjenestene, moderne design, smarte apparater - som bestemmer hvor de moderne bedriftene bestemmer seg for å bosette seg, " understreker Jakob Dalhoff.

 


MatchOffice kundeundersøkelse 2018Les MatchOffice Client Survey 2018 

MatchOffice news December 2018


Les mer:
MatchOffice Survey Report 2018
MatchOffice Client Survey 2017
MatchOffice Surver Report 2017
MatchOffice Client Survey 2016
MatchOffice Client Survey 2015 

Våre medlemsskap
  • Matchoffice medlemskaplogo
  • Matchoffice medlemskaplogo