Ny undersøkelse sier ditt tradisjonelle kontor er utdatert: Den fleksible arbeidsplassen erobrer verden

Ny undersøkelse sier ditt tradisjonelle kontor er utdatert: Den fleksible arbeidsplassen erobrer verden

17
feb
2018
Eline Christoffersen
Det tradisjonelle kontoret er spådd til å være dødt og begravet - lenge leve fremtidens romslige, sosiale og fleksible arbeidsplass som nå er en overlegen vinner i alle hjørner av den globale businessverden.
17
feb
2018
Eline Christoffersen

Etterspørselen etter fleksible arbeidsrom og arbeidsstasjoner har aldri vært større. På globalt plan prioriterer stadig flere virksomheter denne nye, populære formen for kontor - og arbeidsplass. 

I følge en ny undersøkelse fra MatchOffice, Client Survey 2017, prioriterer 60 prosent av bedrifter, som i dag leier seg inn på kontorhoteller og betjente kontorer, fleksible arbeidsplasser fremfor tradisjonelle kontorlokaler. 

I tillegg viser en tendens at de som leier moderne, fleksible kontorarbeidsplasser nå er villige til å binde seg for stadig lengre leieavtaler. Knappe 20 prosent av disse bedrifter inngår i dag kontrakter på 1 - 2 år eller lenger. 

“Utleiing av fleksible kontorlokaler boomer i hele verden, og basert på våre ferske tall er det en god grunn til å forvente at vi vil oppleve ytterligere vekst og utvikling av den fleksible arbeidsplass verden over”, sier Jakob Dalhoff, CEO hos MatchOffice. 

“Den har nådd global popularitet, fordi den er universell og er i stand til å tilfredsstille mer eller mindre alle forretningsbehov. Den byr på kommunikasjon mellom kollegaer uavhengig av arbeidsområder, noe som spiller en svært sentral rolle i den nye virksomhetskulturen”. 

 

Attraktiv innredning

MatchOffice tar hvert år pulsen på utviklingen på det globale markedet for kontorhoteller, betjente kontorer og coworking lokaler. Den nye årsrapporten bygger på analysemateriale fra 1054 kontorledere i 25 land over hele verden.

Behagelig beliggenhet blir et mer interessant tema, og i stigende grad et direkte krav i valget av betjente kontorlokaler. 

Men ut over leiepris trenger også faktorer som attraktiv kontorinnredning og opplagte nettverksmuligheter markant fram på ønskelisten når firmaer har besluttet seg for å sjekke inn på kontorhotell, eller i nye moderne co-working omgivelser. 

 

Grunner for å velge en betjent kontorundersøkelse

“Antallet av virksomheter som stiller krav om nettverksmuligheter når de velger nye betjente kontorlokaler, er nå fordoblet siden 2015”, sier Global Relationship Manager hos MatchOffice, Martin Roerholt.

 

“Nettopp det globale økende kravet om adgang til networking er i mine øyne et av de ganske oppsiktsvekkende poeng i vår nye undersøkelse”, sier Martin Roerholt, Global Relationship Manager hos MatchOffice.   

“Faktisk er antallet av respondenter som anser dette punktet som viktig eller avgjørende i valget av nye fleksible kontorlokaler, fordoblet siden vår tilsvarende Client Survey fra to år siden. Tilsvarende setter nå hver tiende leietaker sin tillit til andres anbefalinger, noe som er fem ganger så mange som i 2015”. 

 

Fleksibilitet

For tredje året på rad dokumenterer årets ferske analyse fra MatchOffice - danske Lokalebasen.dk A/S´ internasjonale plattform, som oppererer i over 100 land, en stigning i antallet av større virksomheter med flere enn 10 ansatte, som velger å flytte til fleksible kontorlokaler. 

Mange virksomheter velger i dag å holde omkostningene nede ved å supplere et mindre antall faste medarbeidere med freelance - eller deltidsansatte og uttrykker derfor behov for skalérbare arbeidslokaler, samt mer fleksible omgivelser. 

 

 

Survey matchoffice kontor

Spontane sammentreff i fellesarealene bidrar til å bygge opp, og styrke, viktige sosiale relasjoner mellom leietakerne i et kontorhotell eller coworking fellesskap.

 

 

Fleksible arbeidsarealer foretrekkes dermed av et overveldende flertall av enkeltmanns - eller små firmaer med høyes to medarbeidere (74.2 prosent). 

“Freelancere og startups velger som oftest fleksible kontormuligheter for å opprettholde en basal konkurransedyktighet, og samtidig ha råd til en rekke fasiliteter, som de ellers ikke ville vært i stand til å betale for alene.

Men betjente kontorlokaler er ofte også en helt perfekt løsning for større firmaer hvor de er avhengige av en veldig fleksibel gruppe personale”, tilføyer Martin Roerholt. 

 

 

Les hele rapporten: MatchOffice Client Survey 2017 

Våre medlemsskap
  • Matchoffice medlemskaplogo
  • Matchoffice medlemskaplogo