Kontorhotell og co-working smelter sammen - kontorbransjen´s løsning på krav om fleksibilitet

Kontorhotell og co-working smelter sammen - kontorbransjen´s løsning på krav om fleksibilitet

22
mar
2018
Eline Christoffersen
For bare ett års tiden siden ble co-working lokaler og kontorhoteller sett på som to distinkte, uavhengige konsepter. Med den økende etterspørselen etter fleksible kontorlokaler, har hele kontorbransjen nå begynt å tenke nytt, mener CEO i MatchOffice, Jakob Dahloff, etter et besøk på Coworking Europe konferansen i Dublin. (Jakob Dahloff står lengst til høyre i bildet).
22
mar
2018
Eline Christoffersen

“For bare ett års tid siden var industrien fortsatt tydelig delt opp mellom kontorhotell og det nye, “hete” konseptet co-working. I dag forenes de to konsepter, hvor fleksible arbeidsplasser tilbyr enten separate kontorlokaler, eller større kontorlokaler sammen med andre bedrifter”, sier Jakob Dahloff etter deltagelse i det store europeiske eventet Coworking Europe i Dublin. 

På Coworking Dublin konferansen ble det avholdt diskusjoner mellom 422 dedikerte samarbeidspartnere fra 40 ulike land, om det voksende co-working konseptet, og hvordan det vil utvikles i fremtiden. 

En økende vekst i vente 

“På grunn av den stadig økende etterspørselen etter kortvarige kontorkontrakter, og det voksende behovet for fleksibilitet, økonomiske kutt, godt design, samt miljø- og nettverksbygging, står både kontorhotell og co-working foran en økende vekst verden over”. 

“Til og med i København, samt de store nordiske byene, kommer vi snart til å se nye spennende co-working spaces”, sier Jakob Dahloff.

“Mange utleiere av co-working spaces leter etter nye måter å øke verdien de allerede tilbyr sine leietakere i dag. Derfor kommer tjenester som kan gi mer verdi for utleierne til å bli mer relevante.” 

“Det er nye intelligente programvarer, økt fokus på meningsfulle kontrakter og funksjonelle arbeidsplasser som kan forlenge co-working brukere sin leieperiode på ett sted - noe som tidligere har blitt oppfattet som utfordrende”, mener Jakob Dahloff er et viktig poeng fra konferansen i Dublin.  

En anerkjent arena

På Coworking Europe 2017 var det også livlige og detaljerte samtaler om hvordan bransjen kommer til å utforme seg, nå som fenomenet er godt kjent på markedet, og de store aktørene har vendt seg til tanken på sosiale arbeidsplasser. 

“Man tror sterkt at med så mange fordeler som co-working fenomenet har å tilby, kommer det til å bli nødvendig at de tradisjonelle kontorutleiere matcher disse tilbudene”, sier Jakob Dahloff. 

Våre medlemsskap
  • Matchoffice medlemskaplogo
  • Matchoffice medlemskaplogo