MatchOffice Survey Report 2018: De unge forlanger sosiale fleksible kontormiljøer

MatchOffice Survey Report 2018: De unge forlanger sosiale fleksible kontormiljøer

15
jul
2018
Eline Christoffersen
Arbeidsmarkedets' nye generasjoner skriker etter sosiale fleksible arbeidsomgivelser. Ifølge MatchOffice Survey Report 2018 har utleiere med fleksible kontorløsninger mer å gjøre enn noen gang - hovedsakelig med å tilpasse seg den nye generasjonen sine nye måter å jobbe på.
15
jul
2018
Eline Christoffersen

Livet er for kort for kjedelige kontorlokaler - de nye unge generasjoner på det globale arbeidsmarkedet er urolige, og gidder ikke faste skrivebord, firkantede kontorer og uniforme arbeidsmønstre.

 

Millenials, eller Generation Y, (født 1980-2000) og GenZ (2000-2010) forlanger sosiale, fleksible arbeidslokaler og stasjoner, inspirerende open-plans, kreative design av rom, og co-working zones med møbler som kan flyttes på. Kort sagt: kontorlokaler med nok plass og frihet til å skape fleksibilitet og mobilitet.

 

Eiere av kontorlokaler, samt utleiere, vil på lenger sikt bli tvunget til å lytte til arbeidsmarkedets’ unge generasjoner og rette deres kontorbygg og miljøer inn etter de nye arbeids- og livsstilene til Millenials.

 

Allerede i dag arbeider nesten halvdelen av den amerikanske Millennium-generasjonen som freelancere. I 2025 ventes Generation Y å utgjøre 75% av den globale arbeidsstyrken.

 

Fortsatt fremgang

De betjente kontorene - som strekker seg fra det klassiske kontorhotell til dagens populære coworking-miljø - opprettholder for fjerde år på rad sin overbevisende fremgang og suksessrike utbredelse, i følge den nye globale årsrapporten fra MatchOffice.

MatchOffice Survey Report 2018 (link) bygger på statistiske rapporteringer fra 979 kontorhoteller i 45 land, og viser at de seneste årenes markante tilstrømning til betjente kontor og moderne kontormiljøer, vil fortsette med uforminsket kraft og styrke.

 

 

 

MatchOffice Survey Report 2018

Det globale arbeidsmarkedets’ nye unge generasjoner forlanger i stadig økende grad at gammeldagse kontorlokaler blir utskiftet med sosiale, fleksible arbeidslokaler. Det vil si open-plans løsninger med kreative design av lokaler, samt frihet til fleksibilitet og mobilitet.

 

 

Europeiske kontorhotell viser stigende prosent av utleie av kontorlokaler. Nesten en tredjedel av kontoreierene som svarte på surveyen, rapporterer innkvartering på over 80%, en annen tredjedel for mer enn 90%. Den sistnevnte gruppen viser en liten stigende tendens fra 32,2% i 2017 til aktuelle 33,9% i år.

 

En knapp tredjedel av de betjente kontorlokalene kan rapportere om høyere leiepriser, samt forventninger til økende leiepriser i forhold til i fjor, mens litt over halvparten har vært i stand til å opprettholde nivået fra 2017.

 

Samlet opprettholder industrien de høye forventningene til kontorhotellets positive- og fremtidige vekst - spesielt for coworking-konseptet.

 

De store vil med

“Over hele verden er også veletablerte selskaper i ferd med å sette opp mer fleksible løsninger av samme grunner som de unge generasjonene, med inspirerende albuerom, frihet etc., nettopp fordi de ønsker å tiltrekke seg nye unge talenter.

 

I tillegg vil de være i nær kontakt med, samt la seg inspirere av, de små entreprenørene til å drive egne bedrifter til nye høyder”, sier Martin Roerholt, Global Manager i MatchOffice.

 

 

Martin Roerholt

 

Over hele verden er også veletablerte selskaper i full gang med å orientere seg i retning mot mer fleksible løsninger, fordi de gjerne vil tiltrekke seg nye unge talenter”, sier Martin Roerholt, Global Relationship Manager i MatchOffice.

 

 

“Dette sammen med de store endringene på arbeidsmarkedet - besparelse, nye krav til effektivitet, etterspørsel etter fleksibilitet, nye arbeidsmetoder og mer rekruttering av freelancere - har definitivt snudd unge menneskers’ forventninger, ønsker og krav til det moderne kontoret og kontormiljø.

 

Til slutt tror jeg at de unge generasjonene også setter pris på teknologiske ´hacks´ i deres kontorlokaler - en faktor som er spesielt nyttig for samarbeidsmiljøene enn de tradisjonelle handelsmenn med 30-40 år gamle bygninger”, tilføyer Martin Roerholt.

 

Naboland i front

MatchOffice Survey Report 2018 konkluderer med at globale utleiere av kontorhoteller og sosialt fleksible kontorlokaler fortsatt er ektremt optimistiske angående markedets potensiale, vekst - og utviklingsmuligheter.

 

På det danske markedet viser det betjente kontoret, samt coworking-miljøet, en betydelig fremgang. Gode 85% av undersøkelsens danske respondenter kan rapportere høye leiepriser på over 70%. “Her i Danmark ser vi at markedskreftene får flere utleiere til å vokse betydelig, samt nye aktører som kommer inn på København-markedet, likesom rykter tilsier at også flere seriøse spillere er på vei”, sier Martin Roerholt.

 

Det er derfor viktig å finne sin plass i markedet, hvis du ikke finner oppskriften på suksess eller punkter man kan differensiere seg på, så blir man i dag lynraskt utkonkurrert av sine mange konkurrenter, sammenlignet med situasjonen for bare ett par år siden.

 

Bransjen er i stor utvikling. Vi ser en naturlig erstatning blant medspillere, så det er veldig spennende å følge med på hvor denne sunde konkurransen kan bringe markedet - blant annet med plass til flere konsepter og lokasjoner til de som har makten - leietakerne!”, oppsummerer MatchOffice’s internasjonale leder.

 

 

Les hele MatchOffice Survey Report 2018

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Våre medlemsskap
  • Matchoffice medlemskaplogo
  • Matchoffice medlemskaplogo