arrow_upward

Søk Næringslokaler i hele Norge

Komnu

50 prosent velger alternativ løsning i kontorhotellet

08
des
2015
Anne-Kathrine Utzon
Halvparten av alle leietakere velger en alternativ løsning i kontorhotellet, viser en ny rapport fra MatchOffice, som formidler kontorhotell i flere enn 120 land. Et signal om en ny måte å arbeide på.
08
des
2015
Anne-Kathrine Utzon

bylne


Undersøkelsen bygger på aktuell respons fra 1.135 leietakere i 17 land og viser at halvparten av leietakerne i kontorhotellet foretrekker alternative kontorløsninger fremfor et tradisjonelt lukket kontor. 

I alt hadde 14.3 prosent underskrevet en kontrakt på et virtuelt kontor, 12 prosent på et dagkontor, 10,6 prosent på et åpent kontor, 6,3 prosent på et møtelokale, 5,8 prosent på en femte løsning, men de resterende 50,8 prosent leide et tradisjonelt kontor. 

Hauke

En tilsvarende undersøkelse fra 2013 viste at 33 prosent dengang valgte en alternativ løsning – en stigning på hele 17 procent på bare to år. 

“Helt overordnet har kontorbransjen vært igjennom en stor utvikling i det seneste årti. For 10 år siden ville jeg mistenkt at opp mot 80 prosent ville prioritert et tradisjonelt lukket kontor, “ sier COO hos MatchOffice Hauke Haas, som har over 20 års erfaring fra kontorhotell-bransjen. 

“Bransjen har akselerert de siste to årene og vi opplever at kontorhotellet blir brukt til mye mer enn bare et kontor. Vi kan også se at flere nye typer kontorhotell kommer frem – som for eksempel NOHO i København og Tribes i Nederland som begge selger opplevelser.“

 

Bedrifter jobbr på nye måter

At flere bedrifter velger alternative løsninger når de leier seg inn i et kontorhotell vitner om en ny måte å jobbbe på, mener Hauke Haas. 

Regus

“Jeg opplever at bedrifter jobber mere mobilt idag og har nødvendigvis ikke bruk for et fast kontor. Det kan også være at en bedrift har en medarbeider bosatt langt vekk fra deres hovedkontor som ikke nødvendigvis behøver å være fysisk til stede på kontoret. 

For å spare tid og ressurser kan de dermed leie seg inn i et kontorhotell for en dag, for en lengere periode eller bare booke et møtelokale for en time, “ tilføyer Hauker Haas. 

En tendens, som Peter Møller, Country Manager Danmark hos verdens største kontorhotellkjede Regus, også observerer.

“Vi opplever en økt etterspørsel på alternative kontortjenester fra både større og mindre bedrifter noe som vi har tilpasset vår forretning etter.

Etterspørselen skyldes at bedrifter er blitt mere mobile og i dag ønsker langt større fleksibilitet i deres leieobjekt. `A la carte` løsninger i kontorhotellet gir dem muligheten for å jobbe mobilt og gjør det dermed lettere å jobbe med internasjonale kunder, “ sier Peter Møller.  

 

Les hele rapporten her: MatchOffice Cliens Survey 2015

survey

 

 

 

Våre medlemsskap
  • Matchoffice medlemskaplogo
  • Matchoffice medlemskaplogo
  • Matchoffice medlemskaplogo