arrow_upward

2 Kontorhotell: Drammen

Er du på utkikk etter et kontorhotell i Drammen kan MatchOffice hjelpe deg med dette. Listen under gir deg et overblikk over en lang rekke ledige kontorhoteller i Drammen. Spesifiser søket ditt eller bestill informasjon...Les mer

Opprett en søkeagent

Fullstendig oversikt

Bestilmateriale

Gratis og uforpliktende

Kontakt utleier

Suksesshistorien Drammen

Det er heldigvis lenge siden uttrykket ”En dram i timen er bedre enn én time i Drammen” var aktuelt. I årevis var Drammen en uslepen diamant, det siste stedet i verden du ville ha et kontor. Byen var plaget med et dårlig rykte, mye grunnet Drammenselvens lite innbydende odør. Elven var før en av Norges fineste lakseelver, men det fikk en brå slutt da fabrikkene langs elva begynte å dumpe avfallsstoffer ned i vannet, for ikke å snakke om det faktum at kloakken fikk fritt utløp i elva. Fisken forsvant, lukten satte seg i byen, og Drammens dårlige omdømme var et faktum. Dog, på 1980-tallet startet rensingen av elven, og laksen vendte tilbake. Siden har det bare gått oppover. I dag er Drammen en moderne, flott by, full av inspirerende tilbud og mange muligheter – med andre ord, en by du gjerne vil ha kontor i. Byen har mange grønne lunger og innbydende badestrender som frekventeres aktivt om sommeren. Mulighetene for fiske og andre friluftsaktiviteter er mange. I tillegg er Drammen en by som vokser raskt og er i konstant utvikling, hvilket også gjenspeiles i en økende grad av kulturtilbud, kunstneriske utsmykkinger av gatebildet og moderne bygg og fasiliteter. Byen vokser ikke bare i areal, men også i innbyggertall – etter kommunesammenslåingen i 2020 blir det også Norges sjette største kommune befolkningsmessig. Drammen ligger i Buskerud, kun 40 kilometer unna Oslos travle gater. Er man på jakt etter et kontor i en by som er nærme Oslo, en by som er full av aktivitet, liv og muligheter, men som likevel er mindre og bærer preg av en roligere og mer tilbakelent stemning enn hovedstaden, er Drammen midt i blinken.

En by med et spennende næringsliv

På 1200-tallet var Drammen en svært viktig by når det gjaldt trelasthandel, ja, faktisk var det her man fant det som lenge var Norges viktigste trelasthavn. Sagbruk ble bygget ved fossene, tømmerfløting fant sted på Drammensvassdraget og byen var et sentrum for eksport av trelast til Nederland og Danmark. Etter hvert som verden endret seg og utviklingen skred frem, ble byen forvandlet til en industriby. Mange bryggerier ble grunnlagt og bygget i Drammen, i tillegg til fabrikker hvor man produserte jern til skip, ovner og maskiner. Videre dukket det opp flere tekstil- og skofabrikker. 

Til tross for Drammens historie som tradisjonelt en industriby, er byen i dag preget av et meget variert næringsliv hvor mange ulike bedrifter gjør seg gjeldene. Dette gjør Drammen til et ypperlig sted å ha kontor. I kommunen finnes det om lag 6 000 foretak, og grunnet den sterke befolkningsveksten som Drammen nå gjennomgår, og som bare er forventet å øke de neste årene, ønsker kommunen å tilrettelegge for at næringsdrivende kan ha sine bedrifter i Drammen. Blant annet finnes det mange forskjellige arrangementer i regi av kommunen som man kan delta i med sin bedrift. Dette er alt fra seminarer og konferanser, til arrangementer hvor bedriftene kan medbringe sine kunder og «se og bli sett», for eksempel Elvefestivalen og Skisprinten. Kommunen strekker seg altså langt for å få bedrifter til å søke seg til Drammen, for med flere bedrifter, følger flere arbeidsplasser, hvilket er svært viktig for en by i vekst. En annen ting som følger, er et behov for et kontor til alle disse arbeidstakerne. Heldigvis er Drammen en by hvor kontorer ikke er mangelvare.

 

En kommune hvor innbyggere blir ivaretatt

Folk som bor i Drammen kommune kan nyte godt av de ulike tilbudene som finnes, alt fra helsestasjoner for ungdom og fysio- og ergoterapi, til tjenester for funksjonshemmede. Det finnes også en rekke sosiale tjenester, for eksempel kan man få tilbud om bostøtte og gratis, rask psykisk helsehjelp. Dersom man har vanskeligheter med å håndtere hverdagen utenfor kontoret, kan man få hjelp på lærings- og mestringssenteret i Drammen til å takle vonde og triste tanker. Kommunen tilbyr også det de kaller en ”frisklivsresept”, som er hjelp til alle som trenger å få endret sine vaner når det kommer til fysisk aktivitet. Har man kontor i Drammen, har man altså kontor i en by som er opptatt av å passe på og hjelpe sine innbyggere.

Et knutepunkt for offentlig transport

Drammen har også en god plassering, der byen ligger langs Drammensfjorden. Det er et aktivt og vakkert havneområde, hvor man kan gå lange rusleturer langs promenaden, eller bare ha noen hyggelige, stille aftener med fjordutsikt. Med den gode forbindelsen til havet er det lett å komme seg til og fra Drammen med båt. I tillegg er det et knutepunkt for både biltrafikk og annen offentlig transport. Byen ligger som sagt veldig nærme Oslo, og med fire togavganger i timen er det enkelt å komme seg til og fra hovedstaden. Fra Drammen er det også en smal sak å komme seg til Norges største flyplass Gardemoen, da flytogene har hyppige avganger og kun tar en time. Derfor er Drammen en strålende by å ha kontor i, også for pendlere. 

Nyt byen etter jobb

Etter en lang og anstrengende arbeidsdag på kontoret har man behov for å koble av. Der er Drammen helt ideell. Grønne parker finnes det masse av, i tillegg til mer spennende naturopplevelser som Kjøsterudjuvet, en 10 000 år gammel, 1 300 meter lang ravine som ligger bare 10 minutter unna sentrum. Fjordparken byr på både badestrender, sitteplasser, treningsapparater og offentlige toaletter, i tillegg til en flott beliggenhet langs vannet. Det at byen ligger så nærme vannet åpner også opp for muligheten for å bedrive vannrelaterte aktiviteter etter man har forlatt sitt kontor for dagen – det være seg kajakkpadling, fisking eller bare å tøffe rundt på fjorden i en liten båt. I byen finnes også Norges største badeanlegg, som har både bassenger, rutsjebaner og velværeavdeling. Her finnes det altså tilbud både for de store, etter en lang dag på kontoret, og for de små etter en hard dag på skolebenken. I tillegg byr byen på flere spennende restauranter, barer, flotte bibliotek, kino, teater og masse andre ting man kan foreta seg etter tunge timer på et kontor. Nå kan man trygt si at en time i Drammen, det er bedre enn en dram i timen.

star
star
star
star
star
3.5 of 5 / 2 votes
Ditt søk ga ingen resultater
Sorter etter
Egner seg for kafé/restaurant
format_list_bulleted
apps
Vis antall