Coworking kun for kvinner - ny trend i global fremmarsj

Coworking kun for kvinner - ny trend i global fremmarsj

16
apr
2018
Eline Christoffersen
I 2016 åpnet The Wing sitt første “For Women Only” coworking space i New York. Etter åpningen har en lang rekke coworking tilbud kun for kvinner skutt i været i andre storbyer - så mange at det nå begynner å forme seg en global trend.
16
apr
2018
Eline Christoffersen

The Wing åpnet sitt første coworking tilbud for kvinner i 2016 i Manhattans Flatiron-tower. De har senere utvidet med nye for women only - coworking spaces i SoHo, Brooklyn, samt senest i Washington DC. De planlegger også enda flere spaces i blant annet San Francisco, Los Angeles og London. 

Selv om The Wing blir ansett som first movers, er de i dag ikke lenger alene om å tilby arbeidsrom og plasser målrettet kvinnelige entreprenører og frilansere.   

I samtlige storbyer verden over planlegges og åpnes det en lang rekke av nye, kjønnsbetingede varianter av det enormt suksessfulle coworking-konseptet.   

“Det er vårt klare mission å skape rom og plass til kvinner hvor de er bedre i stand til å følge deres mål og utfordringer, og hvor de sammen kan oppbygge verdifulle nettverk og fellesskap”, sier medstifter av The Wing og CEO Audrey Gelman. 

 

Ammerom 

Flere av de nye coworking tilbudene kom for kvinner kan blant annet tilby rom til amming og barnepass, skjønnhetsprodukter og bibliotek utelukkende med kvinnelige forfattere. 

Innredning og interiør sikter typisk etter å ramme kvinnelig estetikk. I tillegg er det noen spaces som tilbyr mentorprogrammer og workshops, med fokus på de utfordringene som kvinner ofte kan møte.

 

The Wing

The Wing åpnet i 2016 sitt første coworking space kun for kvinner på Manhatten - i våres åpnet fjerde i rekken i Washington DC, og flere er på vei. Foto: The Wing. 

  

 Siden åpningen i 2016 har allerede 18.000 kvinner søkt om Wing medlemskap - blant dem er flere kjente amerikanske forretningskvinner, kunstnere med flere. 

“Vi må innse at kvinner fortsatt møter flere barrierer og utfordringer enn menn som det kan være lettere å takle, eller finne inspirasjon til å takle blant likesinnede”, sier Stacy Taubman, som selv har åpnet et coworking tilbud for kvinner, Rise Collaborative Workspace i St. Louis. 

 

Europa rykker 

I høst slo Blooms opp dørene i London for storbyens første coworking space og business-klubb for kvinnelige iverksettere. I Uppsala åpnet det svenske Hera Hub, som i vinter fikk godt over 30 faste kvinnelige brukere. 

“Kvinner har alltid inngått i systemer som er bygget av og for menn. Det vil jeg forandre med Hera Hub, som er tenkte og skapt av kvinner”, sa Sophia Renemar, da hun i høst innviet Hera Hub

 

Hera Hub

“Hera Hub er tenkt og skapt av og alene for kvinner”, forsikrer Sophia W Renemar, som i høst åpnet Sveriges første coworking For Women Only. Foto: Hera Hub. 


Hun forventer innen de kommende årene å kunne åpne en rekke nye Hera Hub spaces rundt i Sverige´s største byer, med Stockholm som naturlig neste steg. 

I Tyskland har Femininjas denne våren åpnet sitt første kvinne-space i en fremtidig tysk landsdekkende kjede. Konseptet er tydeligvis en hit, og vi venter spent på når det sprer seg til Oslo og Norge...

Våre medlemsskap
  • Matchoffice medlemskaplogo
  • Matchoffice medlemskaplogo