arrow_upward

11 Kontorlokaler: Stavanger

Er du på utkikk etter et kontorlokaler i Stavanger kan MatchOffice hjelpe deg med dette. Listen under gir deg et overblikk over en lang rekke ledige kontorlokaler i Stavanger. Spesifiser søket ditt eller bestill informasjon...Les mer

Opprett en søkeagent

Fullstendig oversikt

Bestilmateriale

Gratis og uforpliktende

Kontakt utleier

Kontor i populære Stavanger

Stavanger-regionen er i forandring. De siste årene har nemlig vist at flere og flere bedrifter har lyst til å etablere seg i Stavanger sentrum, og det er noe som merkes blant hus- og gårdeierne. Det er dog ikke nok med kun allerede eksisterende eiendommer. Nå bygges det i stor stil i Stavanger for å imøtekomme etterspørselen etter kontorlokaler.

 

Stavanger sentrum for folk og bedrifter

Heldigvis vil ikke Stavanger kun være en by for bedrifter. Det er viktig med en god blanding, slik at bedrifter og folk kan trives sammen. Det er ikke kun innbyggerne som skal trives, men også de som jobber der.

I dag jobbes det knallhardt i for å gjøre Stavanger attraktivt for både folk og bedrifter på bakkeplan. Det er flere forskjellige planer om høyhus i sentrum, men fokuset er allikevel å holde det så lavt som mulig. Det betyr en utvidelse av sentrumsarealet, slik at sentrum kan opprettholde sin andel av nærings- og boligarealet i byen. Oppfattelsen i Stavanger er at sentrum vil bli styrket ved at det kommer økt kontorareal ut i markedet. Og med et fokus på helhetlig utvikling i sentrum, og riktige handels- og restaurantkonsepter på bakkeplan vil Stavanger bli en attraktiv by å bo og jobbe i.

 

Næring og kultur hånd i hånd

I løpet av 2000- tallet er det ingen storbyer i Norge som har brukt mer penger på kultur enn Stavanger. Det er ikke nødvendigvis fordi innbyggerne i Stavanger er mer interesserte i kultur enn resten av landet, men Stavanger har innsett hvor viktig det er med en såkalt ”multifunksjonell kultur”. Kort fortalt, så handler det om at kunsten ikke kun har verdi i seg selv, men kan ivareta flere mål og funksjoner, blant annet en styrking av næringslivet. En slik næringsutvikling basert på kultur og opplevelser er helt klart med til å gi byen en identitet, samtidig som det gjør byen mer attraktiv. Stavanger er rett og slett et sted man har lyst til å både bo og jobbe, noe som igjen gir andre grener av næringslivet lyst til å etablere seg i regionen.

 

Internasjonale Stavanger

Stavanger er Norges fjerde største bykommune med over 130 000 innbyggere, og er Norges tettest befolkede kommune. Stavanger kommune utgjør sammen med Sandnes, Randaberg og Sola landets tredje største byområde, med knappe 250 000 innbyggere. Byen er dessuten det administrerende, kulturelle og økonomiske senteret i Rogaland fylke. Stavanger er med andre ord et samlingssted for mange aktører, og det er her man finner en av landets største næringsparker, Forus Næringspark, med over 2 500 bedrifter og nesten 40 000 arbeidsplasser. Nordens største selskap, Equinor, har naturligvis sitt hovedsete på Forus, i tillegg til andre store aktører innenfor olje- og gassinsdustrien fra hele verden. Stavanger regnes med rette for å være Norges oljehovedstad, og det er nettopp på grunn av oljeindustrien og de internasjonale interessene som er forbundet med det, at Stavanger regnes for å være svært internasjonal. Faktisk finner man en innvandrerandel på hele 21,1 % i regionen.

I Stavanger får man altså impulser fra hele verden, og er nok en av hovedårsakene til at regionen flere ganger har blitt kåret til Norges beste næringslivsregion av Telemarksforskning-Bø. Dette regnes som et Nærings-NM, og regionene blir rangert med hensyn til lønnsomhet, vekst og nyetableringer.

 

Få kontor i effektive Stavanger

Stavanger blir også omtalt som den mest nyskapende regionen i landet, og det er et uttalt mål fra næringspolitisk side, at denne posisjonen skal beholdes og utbygges. Kommunen ønsker å bidra til at næringslivet blir mer sammensatt, samtidig som det er fokus på bæredyktighet. Kort fortalt, så ønsker Stavanger å være det aller beste vertskapet for både innbyggere og bedrifter. Med en felles næringsplan for hele regionen, så har regionen som hovedmål å være den storbyregionen i Norge med størst konkurransekraft og verdiskapning i landet. Det innebærer også at infrastrukturen i Stavanger blir nødt til å være i topp. Og selv om den allerede fungerer godt, så har regionen som delmål om å være den fremste storbyregionen i landet med henhold til transport og logistikkløsninger. I tillegg til at veinettet utbedres, så er det også en satsning på jernbanen, hvor det skal være en økning i både person- og godstrafikk. Stavanger tar klimautfordringene alvorlig, og nettopp derfor er en god infrastruktur alfa og omega. Utgangspunktet i Stavanger er at mer effektiv transport er bra for miljøet.

 

Til og fra Stavanger

Det er umulig å ha et effektivt internasjonalt miljø hvis det ikke er gode muligheter for transport. Stavanger lufthavn, og er Norges eldste sivile lufthavn, og den tredje største i Norge. Lufthavnen ligger i Sola kommune, og ligger perfekt nesten midt mellom Stavanger og Sandnes. Det fraktes årlig over 4 millioner mennesker til og fra Sola. Og selv om det er ni innenriksdestinasjoner, og 17 utenriksdestinasjoner med daglige avganger, så kommer størstedelen av trafikken fra ruten til Oslo. Med mer enn 25 avganger daglig til Oslo, så har man alle muligheter for å finne en avgang som passer.

Selve transporten til og fra lufthavnen tar kun 30 minutter, og kjører ca. hvert 20. minutt.

Det er også utrolig enkelt å komme seg til og fra det europeiske fastlandet med bil. Du kan velge å kjøre ned til Kristiansand, en kjøretid på ca. fire timer, og så ta fergen til Hirtshals. Eller du kan kjøre en kort biltur på ca. 20 minutter fra Stavanger til Tananger, og ta fergen derfra. Fra selve båtterminalen i Stavanger kommer du enkelt til Ryfylke og øyene utenfor Stavanger. I det hele tatt, så er det enkelt å komme seg rundt i hele Jæren-området. Det lokale toget mellom Stavanger og Egersund kjører minst én gang i timen, og bussene dekker hele Stavanger og Sandnes-området. Det er med andre ord ikke nødvendigvis livsviktig med bil i Stavanger-området.

star
star
star
star
star
4.3 of 5 / 3 votes
Ditt søk ga ingen resultater
Sorter etter
Egner seg for kafé/restaurant
format_list_bulleted
apps
Vis antall