arrow_upward

1 Kontorlokale: Nedre Eiker

Er du på utkikk etter et kontorlokaler i Nedre Eiker kan MatchOffice hjelpe deg med dette. Listen under gir deg et overblikk over en lang rekke ledige kontorlokaler i Nedre Eiker. Spesifiser søket ditt eller...Les mer

Opprett en søkeagent

Fullstendig oversikt

Bestilmateriale

Gratis og uforpliktende

Kontakt utleier

Næringsaktive Nedre Eiker

Sør i Buskerud fylke finner du Nedre Eiker kommune. Drammenselva deler kommunen i to, og grenser mot Lier, Drammen, Modum, Holmestrand og Øvre Eiker. Om to år, i 2020, inngår Nedre Eiker i den nye og større kommunen Drammen kommune.

Selve administrasjonssenteret i Nedre Eiker, finner du i Mjøndalen. Byen ligger på sørsiden av Drammenselva, og har ca. 8000 innbyggere. På den andre siden av Drammenselva finner vi Krokstadelva. De to byene er forbundet med Mjøndalsbrua, og henger sammen slik at de danner ett samlet tettsted. Nedre Eiker kommune begynte å satse hardt på nybygging for å få flere innbyggere og nye etableringer i næringslivet på 80- og 90- tallet, og det er i åsene overfor Krokstadelva vi ser resultatet av denne utbyggingen.

 

Historisk industrikommune

Tidligere var Nedre Eiker en stor industrikommune, og de aller fleste arbeidsplassene var innenfor papir- og celluloseproduksjon. I tillegg til historisk viktige arbeidsplasser som Solberg Spinderi, Trelleborg Viking, Krokstad Spikerfabrikk og Aaserud teglverk, fantes det også mange møller og sagbruk i kommunen. Faktisk var Nedre Eiker, på grunn av sin velutviklede industri, den kommunen som hadde flest ansatte i industrien i forhold til innbyggertallet. Innbyggerne i Nedre Eiker var derfor i aller høyeste grad med på å skape de verdiene som i dag ligger til grunn for velferdsstaten Norge – men det var i gamle dager.

I dag fremstår Nedre Eiker som en moderne kommune, og har utviklet seg til å bli en viktig handelskommune i Norge. I tillegg til Buskerud Storsenter og Krokstad Senter som de førende arbeidsplassene, er det nå etablert mange store handelsbedrifter på Mjøndalen industriområde.

 

Næringsutviklingen i høysetet

Nedre Eiker er i dag en kommune med en sunn blanding av tunge hjørnestensbedrifter og nyetablerte selskaper. Kommunen har gjennom lang tid prioritert næringsutviklingen i området, både overfor de allerede eksisterende og veletablerte bedriftene og de mindre og nystartede virksomhetene. Hele grunnlaget for at næringslivet skal trives i regionen, er et nært og tillitsfullt samarbeid mellom næringslivet og kommunen.

 

Nye kontor og areal for næringsformål

Det skjer hele tiden en utvikling i Nedre Eiker. Nå er det avsatt 527 dekar til næringsformål i den nye kommuneplanen. Dette svære området strekker seg fra Orkidéhøgda i vest til det landlige Ytterkollen i øst. Deler av hele dette området er avsatt til kombinertformål næring og handel, og området vil være lett tilgjengelig fra E 134.

Jernbanestasjonen ligger i Mjøndalen sentrum, og her finner man også transformasjonsområder som egner seg utmerket til kontor og servicenæringen. Igjen er tilgjengeligheten god, da området ligger nærmest kloss opptil stasjonen. Pendlermulighetene er altså store, i tillegg til at besøkende enkelt kan komme til og fra virksomhetene.

 

En kommune i vekst

Nedre Eiker er en kommune i vekst. Ikke bare innbyggermessig, men også innenfor næringslivet. I dag er det blant annet stor vekst innenfor bygg- og anleggsnæringen og logistikkvirksomheten. Dette gjelder både de eksisterende virksomhetene, så vel som mange nyetableringer. Kommunen er dessuten et regionalt handelsmessig knutepunkt med Buskerud Storsenter som en av de aller største bedriftene i området, tett etterfulgt av alle virksomhetene som befinner seg på Orkidéhøgda. Her finnes det også store varehuskjeder med mange tusen arbeidsplasser.

 

Tett regionalt samarbeid

Nedre Eiker er en del av Drammensregionen. Dette innebærer at de er en del av hele regions arbeids-, bolig-, og utdanningsmarkedet, og kommunen arbeider derfor hardt for å styrke det regionale samarbeidet i forhold til næringsutviking. Dette samarbeidet kalles også D5, og kommunene som deltar er Nedre Eiker, Drammen, Øvre Eiker, Svelvik og Sande. Hele samarbeidet har som formål å legge til rette for lønnsom og fremtidsrettet næringsetablering. Sammen med de 4 andre kommunene, har Nedre Eiker en strategisk plassering med sin velutviklede infrastruktur. Næringsmiljøet er allerede sunt og voksende, og besitter høy teknologisk kompetanse. Dette er noen av årsakene til at flere og flere virksomheter ser på Nedre Eiker som et attraktivt prospekt.

 

Kontor med kort avstand til andre bedrifter

Det finnes allerede flere næringsklynger i regionen, og en av dem er Subsea Valley. Den består for det meste av bedrifter på det sentrale Østlandet, men andre virksomheter fra andre steder har også funnet sin plass her. De bedriftene som allerede er etablert her, representerer en betydelig teknologisk kompetanse innenfor olje- og gassmarkedet, men det er fortsatt plass til flere bedrifter i dette sentrale området. Derfor er D5-samarbeidet så viktig, da de fem ulike kommunene sammen legger alt til rette for at en ytterlige næringsetablering kan finne sted i området.

Som et resultat av at det er korte avstander mellom bedriftene, ligger alt også til rette for en enda mer fruktbar kunnskapsutvikling og samarbeid, i tillegg til mulighetene for spennende relasjoner mellom bedriftene – på tvers av både profesjon og kunnskap. Den strategiske plasseringen er allerede nevnt, men bør ytterligere omtales. Til Nedre Eiker er det veldig kort vei til hovedstaden Oslo, i tillegg til andre knutepunkt som Tønsberg og Kongsberg. Jernbanen har alltid vært med til å gjøre transporten hit enkel, og Flytoget gjør fremkommeligheten til flyplassen veldig enkel. Faktisk har du muligheten for å velge mellom hele tre internasjonale flyplasser, og regionen har dessuten Norges største importhavn. Det er ingen tvil om at summen av dette er med til å gjøre Nedre Eiker og regionen ellers til et ledende knutepunkt for fremtidsrettet næringsvirksomhet.

 

Bo og jobb i regionen

For at arbeidstakere skal kunne trives, så er det ikke bare selve arbeidsplassen som skal fungere. I tillegg til at kommunesamarbeidet gir et fantastisk utgangspunkt for næringsetablering, er området også attraktivt for familier og utdanning. Her finner du alt fra full barnehagedekning til høyskole. De naturlige omgivelsene er også viktige, og her finner du en mangfoldig og vakker natur. Med sin beliggenhet nær vannet, har du alle muligheter til å få dekket dine naturbehov, uansett om det er til vanns eller til lands.

 

Et godt grunnlag i Nedre Eiker

Hvis du tenker på å etablere bedriften din i Nedre Eiker, eller om du leter etter kontorlokaler i området, så kan selvfølgelig ikke kommunen love deg ”gull og grønne skoger”, som de selv sier. Men de kan love deg at du blir vel mottatt, og at kommunen vil gjøre sitt aller beste for at du skal få et godt grunnlag til å fatte eventuelle beslutninger på.

 

Ditt søk ga ingen resultater
Sorter etter
format_list_bulleted
apps
Vis antall