arrow_upward

2 Næringslokaler: Sandnes

Er du på utkikk etter et næringslokale i Sandnes kan MatchOffice hjelpe deg med dette. Listen under gir deg et overblikk over en lang rekke ledige næringslokaler i Sandnes. Spesifiser søket ditt eller bestill informasjon...Les mer

Opprett en søkeagent

Fullstendig oversikt

Bestilmateriale

Gratis og uforpliktende

Kontakt utleier

Sandnes – unik beliggenhet

Sandnes er Norges åttende største kommune og Norges sjuende største by. I kommunen lever det 76.000 innbyggere per 1. Januar 2018. Sandnes ligger innerst inne i Gandsfjorden og henger mer eller mindre sammen med storbyen Stavanger. Sandnes er en del av Stavangerregionen og til sammen utgjør dette et befolkningstall på over 330.000 innbyggere. Det er her man finner en av de aller største befolkningsvekstene i landet, en vekst som kun kommer til å øke i mange år fremover.

Mangfoldige Sandnes

Det er nok mange nordmenn som har syklet rundt på en DBS-sykkel, og det kan vi takke Sandnes for. Sykkelfabrikken har preget byen i nyere tid, sammen med produksjonen av tekstilprodukter. Tidligere var Sandnes mest kjent for teglverk- og pottemakerinsdustrien, mens i dag er det olje- og gassrelatert virksomhet som preger næringslivet i regionen. Det var tross alt her i denne regionen det norske oljeeventyret startet i sin tid.
Selv om oljeindustrien har gjort sitt enorme inntog i byen og regionen som helhet, har Sandnes bevart sitt landlige preg. Kommunen er Rogalands tredje største landbrukskommune og er dermed en av Norges aller viktigste landbrukskommuner.

Forbedringer av samferdselen

Sandnes ligger mellom Nord-Jæren, Jæren og Høg-Jæren. Havet og skipstrafikken har alltid spilt en avgjørende rolle for livet i regionen, og tilgangen til øyene og områdene rundt har vært viktig – ikke kun sjøveien, men også til lands. Transportflyten i området effektiviseres konstant, og det er lagt planer for utviklingen av en bybane i eksisterende og nye kollektivtraseer i Sandnes og Stavanger. I Norge, og i verden generelt, begynner man å se hvor viktig det er at nye transportløsninger har en grønn profil. Slik er det også i Sandnes, og planen er at bilandelen i trafikken skal bli lavere. En av løsningene er å legge alt til rette for gode sykkelmuligheter mellom Stavanger og Sandnes. I dag er det flere og flere som benytter seg av el-sykler i stedet for bil, og det skal oppmuntres til at det blir flere i fremtiden, ved å lage en såkalt ”sykkelmotorvei”.

Tilrettelagt for næringslivet

En av årsakene til den kraftige befolkningsveksten i området er næringslivets suksess i Sandnes og regionen som helhet. Kommunen legger alt til rette for at Sandnes skal være et attraktivt sted å slå seg ned, og dette skal gjelde både for næringslivet og for private innflyttere.
For næringslivet betyr dette blant annet anleggelse av attraktive næringsområder, som for eksempel Forus Næringspark.

Havneparken Sandnes

Et av de aller mest spennende byutviklingsprosjektene i Norge for tiden, er Havneparken Sandnes. Det er ett av de nye, store næringsområdene i Sandnes sentrum, og området er mer eller mindre klart for innflytting. Området er på hele 153.000 kvadratmeter og kommer til å huse forretninger, restauranter, cafeer, kontorer, boliger og hotell. Området ligger i sentrum av Sandnes, i en del som tradisjonelt har vært brukt til havnevirksomhet. Det er mange virksomheter som har flyttet inn allerede, for eksempel Jæren Tingrett og Vernepleierhøyskolen Rogaland. Aktørene som flytter inn kan se frem til et omregulert og grønt område midt i hjertet av Sandnes.
Sandnes for iverksettere
Næringslivet i Sandnes er konstant i utvikling, noe som er et sunnhetstegn. Hvis det ikke kom nye virksomheter til området ville næringslivet stagnert, og derfor bidrar Sandnes kommune med hjelp til alle som velger en tilværelse som gründer i området. Næringslivet i Sandnes skal fortsette å vokse og blomstre, og i tillegg til videreutviklingen av allerede eksisterende bedrifter, ønsker kommunen å bidra til etableringen av nye bedrifter.
Iverksetterne kan få gode råd og tips til alt fra forretningsutvikling, markedsføring, innovasjon og mye annen nyttig informasjon. Kommunen hjelper deg også med å bygge et nettverk slik at du står bedre rustet i næringslivet.

Sola flyplass

Kun 12 kilometer fra Sandnes sentrum ligger Sola lufthavn. Transporttiden til og fra Sola er kort, noe som gjør at Sandnes er lett tilgjengelig for folk som kommer langveisfra – uansett om det er nasjonalt eller internasjonalt.
Hvis man velger andre transportmidler enn bil, så kan man enten ta alminnelig rutebuss eller flybussen direkte til Sandnes sentrum eller andre steder i regionen. Flyplassen frakter hele 4,5 millioner mennesker til både nasjonale og internasjonale destinasjoner hvert år, og slike tall ville aldri vært mulig uten et godt transportsystem og rutenettverk til og fra flyplassen.


Sandnes er en flott by for næringslokaler, enten det er midlertidige møtelokaler, permanente kontorlokaler eller coworking spaces. Ta en titt på utvalget av næringslokaler vi tilbyr i kommunen, og kom i kontakt med utleier i dag!
 

Ditt søk ga ingen resultater
Sorter etter
format_list_bulleted
apps
Vis antall