arrow_upward

0 Kontorlokaler: Halden

Er du på utkikk etter et kontorlokaler i Halden kan MatchOffice hjelpe deg med dette. Listen under gir deg et overblikk over en lang rekke ledige kontorlokaler i Halden. Spesifiser søket ditt eller bestill informasjon...Les mer

Opprett en søkeagent

Fullstendig oversikt

Bestilmateriale

Gratis og uforpliktende

Kontakt utleier

Næringsvennlige Halden

Norge er ikke en del av EU, men det føles nesten sånn i Halden. På grunn av sin geografiske beliggenhet, har byen en fordel med sin nærhet til kontinentet og EU. I tillegg ligger Halden nær flere storbyer, norske så vel som svenske.

Den enkle fremkommeligheten via E 6 og jernbanen spiller også en viktig rolle.

Hvis man ser på det etablerte næringslivet i Halden i dag, så preges det av blant annet forskning og industri. En av de aller fremste målsetningene i Halden kommune er likevel å legge til rette for nyetableringer, så vel som å styrke det allerede eksisterende og blomstrende næringslivet.

En kommune med målsetning om å utvikle nye arbeidsplasser og fremme handel, er nødt til å samarbeide tett med næringslivet. Halden har utviklet et slikt samarbeid gjennom Halden Næringsråd, hvor næringsrådet og kommunen i tett samarbeid har laget en strategisk næringsplan for de neste årene. Selve næringsrådet består av byens politiske ledelse, samt representanter for byens bransjeorganisasjoner.

Som noe nærmest enestående, arrangerer Halden kommune i tillegg et gratis frokostmøte, også kalt ordførerens frokostmøte, for arrangement- og besøksnæringen, den første tirsdagen i måneden i Folkets Hus. Her er alle som jobber med arrangement, overnatting, servering og opplevelser hjertelig velkommen til å delta og få sin stemme hørt. Det hele foregår i en uformell tone, og alle aktuelle tema blir tatt opp, før det hele avsluttes med gode samtaler og viktig nettverksbygging.

 

Kunnskap i sentrum 

Som den eneste byen i Østfold arrangeres det hvert år en festival hvor studenter og bedrifter møtes i Halden. Arrangørene er Halden Næringsråd og Halden kommune, sammen med NAV, Halden Videregående skole, Høgskolen i Østfold, Østfold Fylkeskommune og Ungt Entreprenørskap. Parolen er at kunnskap må være i sentrum, hvis man skal kunne bygge vellykkede bedrifter, utvikle moderne lokalsamfunn og gi en fremtidsrettet utdanning. Det settes fokus på, at de menneskene som er under utdannelse i regionen skal vite hvilke muligheter som finnes i de ulike arbeidsplassene i Halden kommune og regionen ellers. Samtidig kan bedriftene føre en dialog med de studerende om hva som skal til for å ta del i alle de spennende mulighetene som foreligger i de ulike bedriftene i området.

 

Næringslivet har fordel av kulturlivet

Det er mange større arrangementer i Halden og områdene rundt, dette innenfor både kultur og idrett. Den aller største turistattraksjonen er uten tvil Fredriksten festning, der den troner over den idylliske byen. Det er mange år siden den fungerte som Norges viktigste forsvarsverk, og i dag er det et av Norges aller største kulturanlegg. Noen av de aller største arrangementene i Halden finner sted nettopp her, og inkluderer blant annet Allsang På Grensen, Tons of Rock og Bilsport Classic Grensetreffet.

Et annet sentralt arrangementspunkt i Halden er Halden Torg. Her finner du Halden Gjestehavn, spisesteder, utesteder og gode overnattingsmuligheter. Et av årets største høydepunkter, Mat- og Havnefestivalen, går av stabelen nettopp på torget, i tillegg til andre store arrangementer.

Det er ingen tvil om at næringslivet i Halden kommer godt ut av slike arrangementer. Halden kommune er faktisk en pilotkommune når det kommer til næringsutvikling i forbindelse med arrangementer, og kan tilby god starthjelp til arrangementer på kommunal grunn, og da spesielt i sentrum.

 

Få kontor i nyskapende Halden

Halden har flere mål. Ett av dem er å bli Norges aller mest nyskapende kommune, og er derfor den kommunen det er mest attraktivt for både etablerte og nyoppstartede bedrifter å ha adresse i. For å komme nærmere dette målet, har de satt i gang flere forskjellige prosjekter med næringsklyngen NCE Smart Energy Markets og et Smart City-samarbeid med Smart Innovation Norway (SIN). SIN er et kompetansesenter innenfor digitalisering som også har en inkubator. Målet er å utnytte de gode mulighetene Halden har for vekst innenfor fremtidens næringsliv, hvor fokuset ligger på digitalisering og et grønt skifte innenfor næringssektoren. Halden er dessuten et viten- og kunnskapssenter, med Høgskolen i Østfold som den fremste eksponenten for dette – i tillegg til flere industribedrifter med teknologi i verdensklasse. Til sammen gjør dette Halden kommune til et mekka for nyetablering av virksomheter med fremtidsrettede planer.

 

Bli del av Norges største arbeidsmarked

Halden ligger i Norges sjette største kommune, Østfold, med over 1,5 millioner mennesker i regionen til sammen. Det utgjør hele 35 % av hele Norges befolkning, i tillegg til at Sverige ikke ligger lengre unna enn et par kraftige steinkast, med enda flere innbyggere og større kompetansemiljøer.

Dessuten ligger Halden i en dagpendleravstand til Oslo, noe som igjen understreker hvor sentralt kommunen faktisk ligger i forhold til de aller største arbeids- og handelsmarkedene i Norge.

Men Halden er ikke Oslo, og takk for det. Det er en trygg by med gode bomiljø, skoler og kulturtilbud. I Halden finner man langt rimeligere leiemål til bedrifter, enn det man for eksempel finner i Osloregionen. Dessuten er det gode muligheter for fantastiske næringslokaler og næringsarealer, alle med konkurransedyktige priser. Dette gjelder både hvis du er på utkikk etter noe i sentrum, eller i industriområder utenfor bykjernen.

 

Rekrutteringsgrunnlaget i topp

Hvis du overveier å flytte bedriften, eller starte en bedrift i Halden, så behøver du ikke å bekymre deg om mangel på kvalifisert personell. Hvis man kun kikker på selve fylket Østfold, og ikke hele regionen, så bor det nesten 300 000 mennesker her. I de siste år har det vært flere tusen flere bosatte i fylket enn det var tilgjengelige arbeidsplasser for denne gruppen.

Gjennom de siste årene har Halden og Østfold fylke hatt en stabil befolkningsvekst, og det strømmer hele tiden til nye kreative krefter til regionen. Som en naturlig følge av dette, skjer det også en økning i miljøer der det utveksles skaperkraft og idéer. Halden er derfor et perfekt sted for både etablerte bedrifter og gründere på utkikk etter fleksible kontorplasser.

star
star
star
star
star
4.0 of 5 / 1 votes
Ditt søk ga ingen resultater
Sorter etter
format_list_bulleted
apps
Vis antall